maandag 23 september 2013

Witlofsalade

Elke dag brood mee naar het werk? No way. Er zijn zoveel lekkere en gezonde dingen te eten, dat ik het liefst elke dag iets anders wil eten. Zowel voor het ontbijt als voor de lunch als 's avonds.

Voor de lunch had ik vandaag weer eens een salade meegenomen in plaats van brood.


Ingrediƫnten
(voor 1 persoon als lunch of voor twee personen als bijgerecht)
Twee stronkjes witlof (overlangs door de helft snijden, dan het bittere driehoekje aan de onderkant eruit snijden en de rest in reepjes snijden, afspoelen in een vergiet en laten uitlekken).
Een handjevol witte druiven zonder pit afspoelen
Een stuk of vier walnoten kraken en de stukjes noot in een bakje doen
Een stukje kaas snijden (ongeveer twaalf kleine blokjes van een cm)
Een eetlepel olijfolie
Een flinke kneep uit een citroen
Beetje zout (niet te veel, want de kaas is al zout)
Beetje peper

Alles in een kom doen. Husselen. Lekker eten, met in elke hap van alles wat op je lepel. Dan proef je de combinatie van zoet (druiven), zout (kaas), zuur (citroen), bitter (witlof) en de bite van de walnoten, die deze salade zo lekker maakt.

Variatietips

Je kan met deze salade alle kanten op, als je maar wel witlof en walnoten als basis hebt. Heb je geen druiven, dan kan het ook met appel of peer. Heb je geen gewone kaas, dan kan het ook met blauwe kaas. Heb je geen citroen, dan kan je er azijn in doen (let dan wel op dat het maar een heel klein beetje is, want azijn overheerst snel). Heb je geen olijfolie, dan kan het ook met zonnebloemolie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten